Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Seznam. cz do třetice - tentokráte via Refresher (Aktualizováno)(doplněno)

Vlastně, abych byl upřímný, dosud jsem refresher neznal. Dnes vím, že je to jen další z obskurních webových stránek, které fakta a posloupnost událostí moc nezajímá

Například se tam objevil článek, ve kterém se autor snaží dobrat toho, jaký je rozdíl mezi poválečnou situací v Izraeli a v Gaze. Styl jeho psaní je téměř totožný se stylem jeho kolegyně ze seznamu, o které jsem informoval minule. Tedy obrovská spousta frází bez toho, aby se objevil, byť jen náznak snahy o pochopení podstaty celé blízkovýchodní tragédie.

A tak si přečteme, že zatímco v Izraeli je klídek a život běží v pohodě a spokojenosti, v Gaze se potýkají obyvatelé s následky bombardování a vůbec jím není dobře.

Tento článek nicméně začal třemi nehoráznými nesmysly.

1/ Nejdříve vypukl jako rozbroj během minulého měsíce, kdy muslimové slavili svátek ramadán a izraelské úřady jim v Jeruzalémě zakázaly setkávání při společných modlitbách. 

Jak jsem napsal, nevím co je Refresher ale je s podivem, že redakce seznam.cz takovýto blábol upoutává na svých stránkách. Nikdo muslimům nic nezakázal. Ale když se na setkání lidí objeví velký dav ozbrojený noži, železnými tyčemi a zápalnými láhvemi, když navíc další z věřících odmítají respektovat nařízení o ochraně zdraví, nemá policie mnoho možností jak situaci řešit. Je třeba jednat a právě to se stalo rozbuškou. A je důležité to, že by asi nedošlo ke konfliktu jen kvůli nepřítomnosti roušek a dodržování rozestupů, jenže ozbrojení věřící, byli ve skutečnosti "věřícími" a jejích přítomnost nebyla rozhodně vedena modlitbou.

2/ Netrvalo dlouho a konflikt eskaloval, potyčky mezi oběma stranami přerostly do násilností a Izrael i hnutí Hamas ovládající Pásmo Gazy spustily raketové útoky.

Izrael žádné raketové útoky nespustil. Byl to Hamas a islámský Jihád, kteří začali ostřelovat území Izraele intenzivněji nežli tomu je běžně a Izrael reagoval tak, jak by reagovala každá civilizovaná země. Nejdříve se spusti IRON DOME, tedy protivzdušná obrana a pak, zcela logicky, přišel na řadu obranný protiútok.

3/ Hamas, který několik států světa eviduje jako teroristickou organizaci, vysílá na izraelské území rakety, zatímco Izrael odvrací útoky a ničí budovy, ve kterých se údajně ukrývají teroristé.

Těch několik států světa je celá EU, USA, Canada, Japonsko, Austrálie, Nový Zeland, Velká Británie, Paraguay a pochopitelně i samotný Izrael.

Izrael neničil budovy, ve kterých se ÚDAJNĚ ukrývají teroristé ale budovy, které teroristé využívají k raketovým útokům.

Závěr onoho, mírně řečeno, bizarního článku pak opakuje už ohranou písničku o tom, jaký je nepoměr mezi oběťmi na straně Gazy a v Izraeli. A znovu a znovu je třeba klást si otázku. Kdo za to sakra může? Izrael? Byl to Izrael, kdo napadl Gazu? Ne, byl to Hamas a islámský Jihad, kteří, i když moc dobře vědí, že jejích síla je nesrovnatelná s vojenským gigantem v Izraeli, zahájili vskutku bratrovražedný boj. Vědí mimo jiné i to, že mnoho jejích raket ani nepřeletí hranice a ohrožují tak i vlastní obyvatelstvo. Proč? Je to boj za svobodu? Tu ale prosím pěkně mají. A mohou mít prakticky vše co si budou přát. Stačí jen tak málo. Vzdát se agrese, smířit se s existencí svého souseda a začít válčit na poli ekonomickém. Pak by nejen Izrael ale i muslimský Egypt zrušili své blokády a Izrael navíc, by přidal své know how v tom, jak být úspěšnou zemí.

Jenže myšlenky zločinců, kteří údajně jednají v zájmu palestinského lidu, se ubírají směrem zcela jiným. Zničit Izrael a pak vysát peníze a pomoc ze zbytku světa. A ve finále rozmlátit celý region v drobných a větších náboženských potyčkách, podobně jako je tomu v Sýrii, Iráku, Afghanistánu nebo Yemenu.

Co k tomu více dodat? Minulý týden jsem dostal email, kde mně jakýsi Mareš nazval, za mou podporu Izraele hovadem. A v následné výměně emailů prokázal dramatické nepochopení toho, co vlastně se děje. Právě články, jako ten o kterém dnes píši, jsou spouštěčem nenávisti, která různé " Mareše" veden k zlostným výpadům. Oné nenávisti pomáhají i lidé jako Vít Hassan, kteří svými dokonale profesionálními fotografickými reportážemi podpráhově vysílají signál ke čtenářům, že tím zlým není jen Hamas. Pomáhají tomu zlu i levicoví anarchisté všeho věku, kteří touží po světě jako z brožur svědků Jehovových, kde jsou krásné barvotiskové obrázky spokojených a usměvavých rodin někde, asi v ráji, hrajících si se lvy a tygry.

Skutečný život ale taková idylka není a bohužel, i když jsme lidé a máme své cítění bolí nás utrpení druhých, neznamená to, že se vzdáme práva na život v bezpečí. Ať to stojí co to stojí. 

Zakončim větou Goldy Meir, premiérky státu Izrael:

Golda Meir

Pro ty co si tato moudrá slova neumí přeložit, zde překlad:

Můžeme odpustit Arabům za to, že zabíjejí naše děti. Nemůžeme jím odpustit, že nás nutí zabíjet jejích děti. Mír nastane jen tehdy, když oni sami budou své děti milovat více, nežli nás nenávidět....

V této situaci je příjemným šokem naprosto realistický pohled, kterým se prezentuječlánek na idnes.cz a který bez příkras přináší pocity Izraelců z nesmyslně uspěchaného příměří.

 

Pozn. red.: V souladu s Kodexem blogera vkládáme do textu vyjádření Víta Hassana.

 

Bloger Braun pravděpodobně reaguje na moji fotoreportáž ze dne 22.5.2021 ve které jsem se snažil maximálně objektivně zachytit dění na demonstraci propalestinských aktivistů za Svobodnou Palestinu na Klárově, pochodu propalestinských aktivistů, následné demonstraci propalestinských demonstrantů před izraelskou ambasádou a na demonstraci na podporu Izraele před izraelskou ambasádou.

 - Vzhledem k faktu, že propalestinské demonstrace byly fakticky 2 (jedna na Klárově a druhá před izraelským velvyslanectvím), každé z nich se účastnil minimálně dvojnásobek demonstrantů než který byl na proizraelské demonstraci a na tu mě těžkooděnci opakovaně odmítali vpustit fotit, jsem do své fotoreportáže zařadil 22 fotek z propalestinské demonstrace a 7 fotek z proizraelské demonstrace. 

Proizraelské demonstraci jsem dal 24 % prostoru své fotoreportáže, ačkoliv jejich demonstrace byla jen jedna, účastnila se jí méně než polovina demonstrantů co propalestinské demonstrace a těžkooděnci mě mezi proizraelské demonstranty odmítali vpustit fotit. Stojím si za tím, že má reportáž je maximálně objektivní.

 

                                                                                                            Vít Hassan

Byl jsem informován administraci, že došlo k reakci Víta Hassana na můj blog a administrace umožnila tuto reakci vložit do textu mého blogu. Prý je to v souladu s kodexem což je možné, protože jak se dívám, v souladu s kodexem může být cokoliv. Každopádně důležité je, že s textem oné reakce rozhodně nesouhlasím. Kromě toho, že mám pocit ( nikoliv jistotu) že pan Hassan změnil název svého předmětného blogu tvrdím, že jeho reportáže jsou sice technicky dokonalé, nicméně s objektivitou mají málo společného. Je totiž těžké uvěřit, že profesionál, jakým pan Hassan je, vybere z proizraelské demonstrace pouze několik nicneříkajících, obecných fotografií, naproti tomu co z demonstrace podporující teroristy z Hamasu, překypuje detaily speciálně na transparenty urážející Izrael. A určitě nehraje roli skutečnost, kolik lidí se které demonstrace zůčastnilo, protože ty podporující Izrael byly spontánní naproti tomu ty druhé byly velice dobře organizovány.

Tolik tedy k tomuto sporu, který považuji za naprosto zbytečný.

Autor: Martin Braun | pondělí 24.5.2021 14:14 | karma článku: 30,38 | přečteno: 812x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 866x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58,  aktualizováno  14:25

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy