Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

.... co dodat. Kdo jednou navštíví Izrael a projde jedinkrát starý Jeruzalém, Betlém, horu Athos, projde k tomu třeba Galilej, Nazaret, Golany a mnoho dalších zajímavých a krásných míst, nemůže prostě zůstat netečný a určitě mu ta místa zůstanou nadobro navždy v srdci R^!

2 0
možnosti
Foto

Přesně pane Janso. A nezbývá než stále zdůrazňovat obdiv k tomu, jak Izrael pečuje o historii a památky bez ohledu na náboženství. Lhostejno jestli židovské, křesťanské, islámské prostě historie má velkou váhu. Když se podíváme co provedli islamistické zrůdy na památkách v Sýrii nebo Iráku, pak není složité si představit, jak by asi dopadl Jerusalém, kdyby padl do rukou Hamasu nebo Hezballahu.

1 0
možnosti
Foto

A jenom na okraj: všímáte si toho, jak „obrovský“ zájem mají lidé v ČR - v zemi, která je mnohými prezentována jako jedna z nejpřátelštějších vůči Izraeli „na východní polokouli“, ne-li na planetě – o dění v Izraeli a klíčová témata izraelské politiky? To je přímo čtenářská smršť a diskusní hurikán. Málem se mi z toho zatočila hlava.

4 0
možnosti
JH

J63a75n 38H87a60r52v24a20n

7. 6. 2021 18:03

Ano, to jsem třeba já - přítel Izraele. Ale že bych se hnípal v tamní politice tak to ani náhodou, stačí mi ta domácí. :-/

1 0
možnosti
Foto

I kdybychom připustili, že Bennettovi nešlo primárně o to být premiérem (a stát tak se „maturitní otázkou“), pak nelze přehlédnout, že jeho motivací byla čísla. Pravicová koalice Likud + charedim strany + náboženští sionisté + Yamina má 59 mandátů. Potřebovala by alespoň dva další. Z židovských stran nikdo ochoten nebyl „přeběhnout“, zbývala partaj Raam. S tou ale nebyli v žádném případě ochotní jít do koalice náboženští sionisté. Po pravdě, u Smotriče si to představit nedovedu, ale i kdyby ano, pak u Ben Gvira absolutně ne. Spíše se mi zdá, že pravicová koalice by měla 59 minus 6 (Smotrič) plus 4 (Abbás) = 57 mandátů. Čili díky neochotě náboženských sionistů nebylo možné zformovar koalici PROBIBI, ovšemže s podporou Arabů. Aniž bych chtěl Bennetta hájit (sám jsem proti němu nedávno psal), musím na druhé straně uznat: chtěl-li se vyhnout dalším volbám, nezbylo mu nic jiného, než se podílet na koalici současné, za což vyzískal premiérský bonus. --- Nejsem a nebudu fanouškem této koalice, jako realista ji beru na vědomí a jako tonoucí stébla se držím toho, že v této kolaici je klasická levice v menšině. Mimoto chovám naději, že vzhledem k ideové rozmanitosti se tato koalice relativně brzy rozpadne a další volby budou tak jako tak. Obávám se ovšem toho, že některá témata, která členy koalice rozdělují, budou „upozaděna“. Na druhou stranu nevěřím tomu, že v případě skutečného ohrožení Izraele by tato koalice situaci nezvládla. Budeme ale svědky jistých ústupků, nikoli nepodobných tomu, kterého jsme svědky nyní – „zákazu“ Vlajkového pochodu. Ten ovšem „nezakázala“ vláda, současná a už vůbec ne ta budoucí, ale policie (navrhla změnit datum a trasu). Opticky se to jeví jako ústupek, ovšem postoj policie při troše dobré vůle lze pochopit.

1 0
možnosti
Foto

Já pochopitelně chápu všechny argumenty jak Vaše tak Refaelovy, ale já, jako člověk sledováním politiky protřelý a hlavně otrávený, mám jen malý prostor pro nějaký optimismus, když cítím výrazně síru egocentrismu. Také mám trochu problém vnímat Avigdora Libermana jinak, nežli jako někoho, kdo nemá pevnou politickou filozofii. Kdybych k němu chtěl být extremně krutý, připodobnil bych jej k jistému Davidu Rathovi, který také chvíli balancoval napravo, pak zase nalevo. Izrael v tyto dny a týdny a více nežli kdykoliv jindy, nutně k přežití potřebuje velice silnou vládu s jednotným postojem. Ten mír, je ve skutečnosti "mír" a my všichni víme, že Hamas a další teroristi čekají nejen na dodávky dalších zbraní ale hlavně na chyby ze strany Izraele. A tato koalice by mohla být chybou fatální.

0 0
možnosti
RC

"Přesto je snad ještě naděje, že se podaří najít rozumné politiky, kteří nakonec jmenování tohoto spletence zablokují. I kdyby to mělo vést k dalším v pořadí již pátým volbám..."

Co by už pate volby přinesly? To samé jako první, druhé, třetí a ctvrte, tj.nemoznost Bibiho sestavit vládu. Ano, stávající pravic.strany jako Jamina N.Bennetta ci Nove Naděje G.Sa'ara by měli ještě méně než teď ale Likud by zůstal se svými 30 mandáty a bez ani teoretické podpory těchto dvou stran budou další, další, a další volby bez konce, neboť Likud nikdy nemůže dostat 40 - 50 mandátů.

Samozřejmě nejlepší cesta je změnit minimální volební práh vstupu do Knessetu, ale na to je potřeba dvoutřetinové většiny a to Likudu žádná jiná polit.strana nedá souhlas, jinak by se sama diskvalifikovala.

Pokud tento slepenec vydrží alespoň během plánovaného schválení státního rozpočtu na 2 roky, pak ma velkou šanci vydržet. Pokud ne, pate volby budou tak i tak.

Nezapominejme, ze Izrael nemá radny státní rozpočet uz 2,5 roku díky neustálým předčasným volbám a jede v nouzovém režimu.

0 0
možnosti
Foto

Jenže vy jste ty mé věty utnul v polovině, takže v podstatě jste je vytrhnul z kontextu. Já přece píšu že ty volby nikdo neuvítá s radostí, ale jakou výhodou je koalice, která eventuálně nebude schopná bránit v případě další agrese útokům? A jestli to chápu dobře, pak pokud tento slepenec vydrží dva roky, tak poté nastoupí Lapid a i kdyby za ty dva roky Bennett byl sebelepší, tak s Lapidem to může jít do kopru.

0 0
možnosti
PK

Detailně se ve vnitřní politice Izraele nevyznám, hodně mi posunují blogy pana Stejskala a tak se jen obávám, aby vnitřní boj neohrozil jednotný boj proti vnějším nepřátelům, doufám, že to tak nebude.

3 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy