Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Věříte Babišoví? Umíte jasně vysvětlit proč

A prosím, to vysvětlení není fráze, že díky Babišovi mají důchodci větší důchody, jako jsem se dočetl v jednom facebookovém profilu. Já bych rád slyšel / četl, konkrétní důvod, proč si myslíte, že je Andrej Babiš dobrým premiérem.

Jeho sobotní vystoupení na Slovensku jasně ukázalo, že tento člověk nemá ani nejmenší dávku sebereflexe. 

Všichni skloňují jeho vyjádření, že Česká republika není Slovensko. Víte, přestože mám k situaci v Česku stovky výhrad, kritizuji a jsem z vývoje na politické scéně rozmrzen, nikdy, nikdy v životě bych se k zemi odkud jsem přišel nevyjádřil s takovým despektem v hlase, jako to udělal Andrej Babiš o Slovensku. Sám Slovák  svým prohlášením zařadil svou rodnou zemi mezi jakési banánové republiky, které nesahají skvělému Česku ani po kotníky. A šel ještě dále. Zdůraznil že v Česku jsou svobodné a demokratické volby. Tím dal jasně najevo, že pochybuje o svobodě a demokracii ve své rodné zemi.

Často se mně lidé v USA nebo Kanadě ptají, odkud jsem. Přeci jen, i po těch létech je můj přízvuk dosti znatelný a já vždy s pýchou a hrdostí říkám že z Česka. Setkávám se s lidmi vzdělanými a znalými, a ti mi kladou otázky, co si myslím o politické scéně, o Zemanovi o problémech se kterými se Česko či Evropa potýkají, a nenechte se mýlit, i v USA už dost lidí ví, kde Česko leží, znají nejen Prahu a Jágra nebo Havla.Bohužel znají i Zemana a ti kteří se o politiku zajímají, se diví jak může být presidentem. Já vždy tuto zemi bráním a nikdy by mně nenapadlo říct totéž, co pronesl v sobotu Andrej Babiš. Byla by to urážka nejen České republiky, jejích občanů, mé rodiny ale hlavně mne samotného. A na místě je zákonitě otázka: jestliže si Andrej Babiš neváží své rodné země, jak si můžeme být jistí, že si, byť jen trošku váží země, která je, či by měla být drahá nám, kteří se v ní narodili a vyrůstali a mají jí ve svém srdci?

Nicméně, z jeho sobotního projevu to nebyla jediná věta, která mne zaujala a přesvědčila, že Andrej Babiš je člověkem cynickým a chladnokrevným kalkulátorem. Ta druhá přišla záhy, když řekl že občané nemají důvod demonstrovat, protože se mají skvěle.

Tato vyslovená nehoráznost prakticky neguje všechna občanská práva a svobody. Jako by říkal : " Už mně volte nadosmrti, protože se máte skvěle ergo máte co do huby, tak jí držte". Jenže pokud to vezmeme pouze z tohoto hlediska, tak jsme se měli "skvěle" i za komunismu. Vždyť vzpomeňte, hlady jsme neumírali, bydlet jsme měli kde, po deseti létech čekání jsme i telefon dostali. I na dovolenou jsme si mohli zajet. Na Slapy nebo do Bulharska. Přesto nám něco chybělo.  Něco, co se nedá srovnat s nabídkou v supermarketu. To cosi, co je vnitřní vědomí, že můžeme žít své životy tak, jak my sami uznáme za vhodné - bez neustálé buzerace a klanění se masovým vrahům. To něco, co nás lidi odlišuje od zvířat a co máme i teď a co bychom si rádi udrželi i nadále.

A jak to tedy ve skutečnosti v Česku je? Je třeba si uvědomit, že základem fungující společnosti je skvělé pro občany pracující vláda, která není v podezření, že si tu a tam něco přihraje do svých kapes. Vláda jejíž členové mají morální profil bez charakterových závad. A jestliže v čele vlády stojí člověk, který byl agentem komunistické tajné policie, a jé naprosto jedno jestli udával nebo ne, byl to agent a ne jen nějaký podělaný spolupracovník, pak taková vláda s tímto člověkem přichází o velkou porci svého kreditu. Jestliže navíc tento člověk je vlastníkem potravinového impéria a je v důvodném podezření že je ve střetu zájmu... jaký kredit takové vládě zbývá?

A mohu pokračovat například případem EET, Babišovým to dítětem, momentálně tvrdě protěžovaným paní Schillerovou, což je doslova a do písmene bič na živnostníky a podnikatelé. Byl zajímavý rozhovor mezi touto ministryní a poslancem Ferjenčíkem. Řekl jednu velkou pravdu - jak chce ministerstvo donutit například malíře pokojů, aby přiznal všechny své objednávky? Znovu se tedy vrátí melouchy. A paní Schillerová mu odpověděla naprosto jasně a možná jí to už nyní hodně mrzí, protože bez obalu přiznala, že na berňácích jsou lidé, kteří budou čmuchat a slídit a porovnávat. A to má být to narovnání podnikatelského prostředí.

Takže, opravdu se občané mají tak skvěle? Opravdu je, díky Andreji Babišovi v České republice vše tak skvělé a bezchybné, že není žádný důvod vyjádřit nespokojenost? A když si je sebou pan Babiš tak jistý, proč se bojí setkání s panem Minářem? Jen pro objasnění. Kdyby se jednalo o demonstrace řádově stovek či tisíců lidí, pak by samozřejmě nebyl důvod se s organizátory setkávat. Jenže pan Mikuláš Minář přivedl na náměstí těch lidí sto tisíc. A na Letné jich možná bude ještě více. Není to tedy už ta pravá chvíle, kdy by se měl předseda vlády se zástupcem těchto lidí sejít? Pokud si je tedy sám sebou tak jistý. Koneckonců, podle statistik a průzkumů se jedná o třetinu občanů, takže to už není jen nějaká partička hlupáků ale jedná se o významný hlas.

Každopádně... Česká republika opravdu není Slovensko a tak je možné, zdůrazňují možné, že Český předseda vlády, pokud bude stále, furt pryč předsedou, bude nakonec odsouzený. To je ovšem pouhá spekulace. Zatím bych jen rád věděl, co přispívá k tomu, že pan Babiš u svých příznivců požívá tak nekritické důvěry.

 

Autor: Martin Braun | pondělí 10.6.2019 5:45 | karma článku: 39,93 | přečteno: 3527x
  • Další články autora

Martin Braun

Zachraňme děti na hranicích

ale jak,..dovoluji si položit smělou otázku. Tím že jím dáme čaj a polévku? Nebo je máme odvézt od rodičů někam k milosrdným v Evropě? Tak jak jím pomoci?

15.11.2021 v 10:17 | Karma: 32,68 | Přečteno: 1273x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Uprchlická krize bez konce

Dva blogy dnes reagovaly na události na běloruských hranicích. Jeden napsal pan Zeman a druhý paní Nová. A přestože se dotýkají stejného tématu, jsou naprosto rozdílné.

14.11.2021 v 13:33 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Politika

Martin Braun

Technický problém na idnes, úmysl nebo chyba v chrome?

Několik posledních měsíců, se pokus dostat se do diskuse mění v noční můru. Odkaz na diskusní okno je překryt odkazem na reklamu všeho druhu...

13.11.2021 v 9:36 | Karma: 24,06 | Přečteno: 866x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

Ještě k případu Dr. Cimického (aktualizováno)

Je to dnes populární téma a jak už je zvykem, pravda není to co dav zajímá. Dav je rozdělen. Část by nejraděni Cimického vykastrovala či minimálně poslala na dlouhá léta za mříže a část věří v jeho nevinu,

10.11.2021 v 9:33 | Karma: 29,18 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Společnost

Martin Braun

K včerejšímu protestu u domu hlavní hygieničky Svrčinové

Nejsem si tím stoprocentně jist, ale myslím si že to byla právě ona, kdo minulý rok, dosti nehorázným způsobem zařízla festival Colours of Ostrava

7.11.2021 v 15:14 | Karma: 29,61 | Přečteno: 1565x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy