Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Historik jednoznačně a nezpochybnitelně dokázal, že paní Věra lže. Matka paní Věry Sosnarové se za svobodna jmenovala Ljuba Melnikov. Vzal si ji Čech Josef Šíma a narodila se jim v Rusku dcera Tamara. Vrátili se do Čech a to do Brna, Kde se později rozvedli. Paní Ljuba Melnikov přijala jméno Ludmila Šímová. Její manžel nedostal do úřadů potvrzení, že je legionář, protože naši jednotku opustil žil neznámo Pní Ludmil Šímová v letech 1927-1930 byl soudně stíhána za krádeže, podvody, prostituci. Narodila se ji dcera Věra, otec neznámý a dostala jméno matky za svobodna Mělká. Pak se ji narodila další dcera Emilie a opět otec neznámý. V době okupace ona a její děti přijaly říšskou národnost a příjmení Schima. Dcera Tamara byla souzena po válce souzená za udavačství a ve vězení zemřela na tuberkulózu, tedy ne v SSSR. Paní Ludmila Šímová udala svoji sousedku Gestapu a po válce měla být za to souzena, ale jak konstatují naše úřady, zmizela po osvobození Brna Rudou armádou. Její dcera Věra Šímová podle dochovaných dokumentů pracovala v Rusku, kde se zvýšil kvalifikaci, a dosáhla postavení mistrové. Zde se oženila a narodil se ji syn Igor. Pak se vrací do ČR. Zde požaduje vyplacení odškodného za utrpení v Gulagu.ČSS, který její žádost prověřuje, zjišťuje to samé, co historik odmítá ji vplatit požadovanou částku 3 miliony. Případu se ujímá televize Nova, pořad Na vlastní oči aniž se ověřil fakta, udělá s paní Věry chudinku, kterou utlačuje náš stát. Pořádají se sbírka na chudou paní. Její života se ujímá komunistický novinář scenárista Jiří Kupka, sepíše o tom knihu Krvavé jahody. Všechno tohle je podložené dochovanými dokumenty a je to nezpochybnitelné

6 0
možnosti
AM

A28d97a43m 64M72a64l43ý

19. 7. 2019 10:15

Odkud čerpáte?

0 0
možnosti
JH

Nejdříve píšete o pani Sosnarove jako o oběti bolševismu, pak zase , že nevíte, jak to vlastně bylo....

Osobně je pro me docela šok, jak i po článku pana Hradila, článku nabiteho fakty, může přetrvávat odmítavý postoj.

Dokonce i ve své hodně odpudivé podobě ( nemyslím konkretne vas) , kdy je podsunovano, že kdokoliv by si dovolil pochybovat o paní Sosnarove, je nejspíš hnusný bolsevik toužící po návratu komunismu a popření existence gulagu.

Byl spinen uz pan Bystrov, člověk, který udělal spoustu práce při objasňování osudu lidi zavlecenyvh do gulagu, je zpochybnovan i pan Hradilek, ačkoliv se striktne držel faktů. A gulagy samozřejmě vůbec nepopira, naopak píše o jejich obětech.

Proč? Protože některým jedincům, včetně těch, co se radi presentuji jako morální autority, pokazili jejich víru a to rozporovanim sice sugestivniho, ale nijak důkazy podporovaného případu p. Sosnarove.

A co se těch dokladů tyče, už pan Bystrov uvedl, že ti, co v gulagu byli, na to dostali papíry, jsou takto vedení v ruských archivech a dokonce i v archivech Stb. Nic z toho ta paní nema, disponuje papírem o normálním civilním zaměstnání. Upalování nebo trávení vězňů nikdo jiný nepotvrdil, Solzenicynem počínaje. Takže kde je pravda?

6 1
možnosti
PN

A jak to tedy myslel pan Pospíšil, když tak bez skrupulí, hrdinně vystoupil proti Číně?

1 0
možnosti
Foto

Velmi dobrá a precizní argumentace. Karma R^R^R^

Takový je přeci typický způsob proruské propagandy. Zpochybnit a začít šířit "jiné verze". To v podstatě úplně stačí, internetový prostor je pak tím balastem zaplaven. V souvislosti se zpochybněním svědectví Věry Sosnarové se i zde v diskusích okamžitě objevilo popírání existence gulagu a děsivých ukrutností s ním spojených. Což je stejný zločin a stejná zrůdnost jako zpochybňování holocaustu.

7 4
možnosti
JH

Zajisté , pan Hradilek a předtím pan Bystrov, kteří popsali osud spousty oběti gulagu, určitě budou rusti agenti, kteří v tomto konkrétní pripade berou špinavý rubl...

5 0
možnosti
Foto

Tak nějak to šlo mimo mne a teprve Váš článek, Martine, mne donutil si přečíst avizovaný blog pana Kemenneho.

Nejspíše se nikdo nedozví tak úplně pravdu /aspoň zde na Zemi/, tak jak je tomu v mnoha dalších případech, kdy víme cosi a vše ostatní je zdrojem fabulací, domněnek, dokonce i úmyslných lží.

Je však nesporné, že právě ti, co "kvokají" se budou chytat všeho, co může aspoň nějakým maličkým způsobem zpochybnit nesporná fakta - miliony mrtvých v Gulagu, zvěrstva od Stalina, jemuž jsme stavěli pomník na Letné atd.

Známe to již z dřívějška. Někteří zpochybňují šoa, počty mrtvých Židů za něj atd. Nebýt gen Eisenhowera, který nechal ctné německé občany navštěvovat koncentrační tábory v jejich okolí, dnes bychom museli zkoumat, jestli to bylo opravdu tak, jak nám popisovalo těch pár, co ty hrůzy přežilo.

Ty komunisty (respektive i ty co sice hrdě prohlašují, že nikdy nebyli a to více se jim přibližují), nezměníme. Oni si ve svých lžích libují, stejně jako ten exot v šotu. Je třeba mluvit s mladými, kteří nejsou komunismem zasaženi.

Vám karma za článek a pěkný den.

7 4
možnosti
Foto

Soudruzi, a tím myslím i mnohé zde diskutující, jsou schopni obhajovat, že ten komunistický bachař dal vězni do úst pěstí a nekopl ho botou. Takže na co si ten vězeň vlastně stěžuje? Nevymýšlí si náhodou?

5 0
možnosti
LH

Takže lze historik z USTRU? A jenom v tomto případě? Nebo ve všech? Jak to tedy je?

8 0
možnosti
Foto

A ještě něco ̈, skutečně lze považovat pány Kindla, Šika a Vostrého z diskuze pod článkem pana Kamenného za komunisty?:

5 0
možnosti
AM
Foto

Co já vím, tak zástupci Mezinárodního červeného kříže navštívili toliko Terezín.

A co se týče paní Sosnarové, tak už jsem před lety chtěl něco k tomu napsat, když jsem si přečetl nějaké ukázky z knihy Krvavé jahody a zjistil jsem, že tam jsou podstatné mezery. Ale nedostal jsem se k tomu, škoda.

A co se týče SSSR, tak šlo o byrokratický stát, který dbal na papírování. Největší počet byrokratů na světě v přepočtu na počet obyvatel, čímž se mimochodem v 50. letech tak trochu chlubil.

A co se týče paní Sosnarové, tak by měla mít nějakou propustku z vězení, protože jinak by ilegálně z SSSR se nedostala do Československa.

3 0
možnosti
AM

A39d44a67m 17M21a75l58ý

19. 7. 2019 7:30

To jsou závěry hodné komunistické aparátčíka.

6 4
možnosti
AM

A26d91a15m 81M76a75l21ý

19. 7. 2019 6:34

Pan historik tvrdí, že se nenašly dokumenty, že byla v gulagu. Slyšel jsem o životním příběhu paní Sosnarové zhruba to, že do gulagu by spolu se svou sesstrou a matkou zavlečena v nedospělém věku. Po smrti matky odeslána do "luxusu" pracovního tábora.

Jaká potvrzení ji asi mohli dát, když byla nedospělá?

Hledal ten historik dokumenty její matky?

Byly Sověti vždy tak dokonalí a měli všechny agendy v dokonalém pořádku a nebo vládl na všech úrovních nehorázný bordel a korupce?

Ten " historik" je asi ... no nic ( to si odpustím).

Pomluva byla vypuštěna a fandové zrůdného režimu z toho "odhalení" měli vánoce.

2 3
možnosti
LH

P. Hradilekje z USTRU tam rozhodně nejsou přátelé ruská a komunistů....

3 0
možnosti
LH

Takže pokud lhala je to o. K.?

3 0
možnosti
Foto

Od "Hradílek nenašel záznam o tom, že byla v GULAGu" ke "lhala" je velmi daleko.

Pokud se historik Hradílek domnívá, že nenalezení záznamu je důkazem neexistence, měl by zjistit, kde kdy a jak skončil Raoul Wallenberg. Kde jsou záznamy o jeho osudu po 17. lednu 1945? Protože žádné záznamy nejsou, znamená to, že v nezmizel v ruských kriminálech?

1 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy