Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jedinou pozoruhodnou věcí na této kauze je to, že dokud diváci na rozhodčí či hráče křičí, že jsou ku..., pi..., ču... a další lichotky, tak to nikomu nevadí. Pak najednou odněkud přiletí slovo cigán - podle pana Brauna "hrubá urážka" (?) - a to má být důvod pro ukončení zápasu. Vždyť u kolektivních sportů je už léta tradicí, že významná část diváků se rekrutuje z primitivů, kteří si svou frustraci verbálně vybíjejí na hráčích a rozhodčích. To přece není nic nového. Kdyby měli hráči kvůli nadávkám odjíždět z ledu, tak by se nedohrál jediný zápas.

16 0
možnosti
RK

Ono je to celé nějak postavené na hlavu. Rád bych se někdy dozvěděl, kdo a proč rozhodl vymazat ono inkriminované slovo ze slovníku, když se dlouhé roky používalo a někde ještě pořád přežívá - bez hanlivých podtónů. Nevšiml jsem si, že by desátá opera Johanna Strausse syna musela být přejmenována na Romský baron a Karel Gott byl se svou písní, že "tento" baron jsem já na indexu. Co takoví Deep Purple a Gypsy's Kiss nebo dokonce skupina Gypsy Kings a jejich slavné Baila me? Velmi populární Cindy & Bert s písní Aber am Abend (da spielt der Zigeuner). Někdy mám dojem, že si potřebujeme vytvářet uměle problémy, abychom měli co řešit.

Tím nechci omlouvat rasistické pokřiky - jen se ptám, co by se stalo, kdyby místo onoho termínu, o němž ten někdo nebo ti někteří rozhodli, že je závadné, pokřikovali Rom, Rom, zda by došlo ke stejné situaci. Navíc, jak je někomu určitě známo, mezi Čechy a Slováky existuje rivalita - Češi se naváželi do svých bratov známým oslovením odvozeným od "čo bolo", ale Slováci nás Čechy titulovali "Švédové". Nevím proč, to přiznám, ale teď si představte to čóromóro, kdyby někdo řekl - fajn, tohle je urážka, už se to nesmí používat. Krásné titulky: severské derby Finsko - Tři korunky.

Znovu opakuji, s urážlivými pokřiky souhlasit nelze a mám dojem, že hokejisty nepobouřil až tak onen termín, jako následné vulgarismy, jak popisoval pan Braun. Jen si někdy říkám, zda nejdeme směrem, který kdysi popsal jeden známý herec: Snažíme se být natolik korektní, až nás to nakonec semele.

13 1
možnosti

Vám opravdu nedochází, že v situaci, kdy dal domácím Lakatoš čtvrtý (a rozhodující) gól, šlo ze strany publika o posměšný, rasisticky podbarvený (a mstivý) pokřik? Ty vaše úvahy o správném názvu etnika jsou v tomto případě zcela mimo mísu.

8 3
možnosti
BK

R^R^( i za hudební ukázku):-).

1 0
možnosti
Foto

Karma.Část lidí si svou frustraci jde vyřvat na hokej či fotbal,to jsou ty "kotle" primitivních řvounů,kteří se skutečnými fanoušky nemají nic společného...

5 0
možnosti
JP

Zeptejte se lidí na Ostravsku, jak je to s tímto oslovením.:-)

4 1
možnosti
Foto

Proč bych se měl ptát? Jsem z Ostravska

2 0
možnosti
Foto

I97v48a73n 12M15a41r37e95k

31. 8. 2019 7:25

Karma a souhlas p.Braune. R^. . . . . . . .Bohužel to neplatí jen o tribunách a "fanoušcích". ;-(;-(;-(

6 0
možnosti
MP

Tak jsem chtěl napsat, že ono slovo je nevhodné a hned mi automat zablokoval příspěvek :-P. Takže znovu jinak. Některá slova dnes mají tak negativní konotaci, že jen buran tak dotyčnou osobu tituluje. Příkladem může být např. synonymum pro černocha nebo tělesně postiženého ( musím už psát opatrně ). A nějak jsem si nikdy nevšiml, že by hokejoví fans skadovali např. Loptyš, Kanaďan, Slovák. Těch máme taky v extralize dostatek. Doufám, že hokejové fandovství nikdy nesklouzne na úroveň toho fotbaového v české současnosti.

5 0
možnosti
MP

Omluva za překlepy. Sem byl vytočenej, že to musím psát znova :-)

1 0
možnosti
DR

Naprostý souhlas. Nyní je ovšem důležité jak se k tomu postaví bafuňáři, poněvadž tohleto by mělo mít velmi tvrdou dohru.

5 2
možnosti
KS

K86a52r84e52l 50S43t91i67x

31. 8. 2019 11:37

To ano, ale i pro Lakatoše. Za ty provokace.

1 2
možnosti
LH

Neblaznete, nepamatujete banány na Spartě atd atd.

0 0
možnosti
Foto

Jaké banány? Jaká sparta?

0 0
možnosti
Foto

Když občas píši o stupiditě části národa, o tom, že by někteří jedinci prostě neměli mít volební právo atd. dostávám - a to nejen tady na blogu - docela sodu. Nicméně pořád se tak nějak bohužel přesvědčuji, že je to tak.

A to říkám se smutkem, protože jsem doposud považoval hokej za gentlemanský sport, Občas chodím na utkání Vítkovic doma a nikdy jsem nezažil nějakou agresi mezi diváky, ve frontě na pivo stojí fanoušci obou týmů a v klidu si povídají na rozdíl od fotbalu, kam chodí často frustrovaní magoři s touhou se porvat.

Ach jo.

11 1
možnosti
JU

J95o73s81e73f 77U14l69m47a53n

31. 8. 2019 10:42

Kdybych vás (ze zdejších diskuzí) neznal, souhlasil bych. Nicméně sám dobře vím, jaký jste sprosťák a že vlastně neměříte stejným metrem. Vaši odpůrci si prostyě zaslouží jiné zacházení než ti, se kterými jste na jedné lodi.

Co se týče Vítkovic, zažil jsem asi 15 zápasů (já tam cíleně nechodil, ale byl jsme tam vzat) a zažil jsem skandování "Čer-ven-ka - ty jsi hovado! Čer-ven-ka - ty jsi hovado!"...chápal bych to, kdyby Červenka hrál nějak prasácky, ale on hrál úplně normálně (férově) a navíc tehdá ještě dobře. Pak jsem zažil situaci, kdy fanoušek Vítkovic vytrhl vlajku sparťanskému fanouškovi, vytřel si s ní zadek (doslova...sundal kalhoty,...), pak ji zlomil a hodil do sparťanského sektoru. Takže tolik k té agresi.

0 1
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy