Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Ve vším tom přívalu různých informací zaniká ta nejpodstatnější. Stalin zakázal německým komunistům jít do vlády se sociální demokracií. Díky tomuto rozhodnutím se stal kancléřem Hitler. A dál už to každý zná. ty miliony mrtvých jdou i na vrub komunistům.

11 0
možnosti
LF

L88u56k88a75s 52F65i82k30r

3. 9. 2019 7:09

Na Sabaton mam listek, 19. rijna v Downtown Calgary.

2 0
možnosti
PK

K danému blogu bych si dovolil připojit výpis jednoho článku pani VS, který se mi zdá zajímavý.viz níže...

V této veřejné tahanici o objektivní hodnocení dějin nejde. Ani o ono bájné vyrovnání s minulostí nejde, jde o to využívat výklad dějin k posilování současné politiky a ideologie.

V českém veřejném prostoru se od roku 1989 prosadilo vidění dvou totalitarismů 20. století – tedy nacismu a sovětského komunismu – jako odnože téhož, mezi kterými je vlastně ve všem rovnítko. Všichni, kteří se snaží namítat, že pro jejich hodnocení tato teze neuspěje, jsou samozřejmě šmahem komunisté a Putinovi agenti. Tento výklad pak celkem přirozeně vede k tezi, že rok 1945 znamenal okupaci Československa SSSR či byl aktem dobyvačným. Koněv je tedy vlastně dobyvatelem.

Celý problém ovšem ještě zostřuje to, že je chápán jako otázka současné české identity, která má být výlučně západní. Připomínání role Rudé armády je tak připomínkou východního směřování, onoho táhnutí na východ či snah levice o to, znovu posílat lidi do Gulagů či jim znárodnit bazénky na zahradě. Je to tedy snaha o „přeprogramování“ české identity podle představ „liberálů“ a pravice, respektive o potvrzení „polistopadové“ hegemonie. Potvrzení v době, kdy tato hegemonie oslabuje (a to nikoliv díky síle jejích nepřátel či kritiků, ale především díky vlastním chybám, selháním a neschopnosti je jakkoliv reflektovat).

Dalším zostřením a důvodem pro tyto spory je konflikt mezi Západem, kam nyni patříme a Ruskem. Situaci stěžuje nepřehledné dění ve světě, kde už západ není jediným orientačním majákem. Pro lidi, kteří potřebují jeden maják, jednu pravdu a jednu šablonu, je to nesmírně matoucí a zneklidňující. Nastupuje obranná reakce a sebepotvrzování spolu s frustrací, že imitování Západu z nás Západ nedělá, ale třeba ho z nás udělá další přepsání dějin, které vymaže jakoukokoliv pozitivní úlohu SSSR a Rudé armády při porážce Německa,

6 4
možnosti
Foto

Pro ty, kdo nenávidí svobodu, neumí a nechtějí v ní žít a hledají mermomocí jednu Pravdu (jedině s velkým P) je bohužel majákem Rusko. Ať se tam laskavě odstěhují, když myslí, že je to takový ideál.

11 5
možnosti
Foto

Včera jsem viděl francouzský dokument o Stalinovi. Je zadokumentováno, že jenom u Stalingradu postřílela sovětská tajná policie více jak 13000 vlastních "ustupujících" vojáků. A to jsou jenom zadokumentovaná čísla. Víme jak to v té zemi s utajováním chodí do dnes. A to jsou právě ta zvěrstva, která má Koněv a a jemu podobní na svědomí i na vlastních lidech. Možná že právě proto nemá ani v Rusku nějaký významnější pomník.

21 0
možnosti
Foto

Čirou náhodou se mi dostaly právě teď do rukou vzpomínky Jaroslava Dvořáka "Letcem ve studené válce" Nakladatelství Erika. Praha 2000. A měly by se je zde všichni zdejší byzantští obrazoborci odpolemizovat, aby bylo jasné třeba i to, o co tehdy šlo. Nelze vedle sebe nechat existovat dvě pravdy.

Mimochodem, na pomníku obětí první světové války s tabulkami jmen v Jičíně je vztyčena socha TGM. Ten má snad ještě menší souvislost s válečnými obětmi než Koněv.

0 7
možnosti

Tak to vidí komunista! Nelze vedle sebe ponechat beztrestně dvě "pravdy", dva odporující si názory.

Jenže naše postmoderní doba umožňuje vnímat pohled ze dvou rozdílných úhlů a nechat je žít, dokud jeden z nich nebude exaktně vyloučen. Exaktně!!! To je normální, nikoliv komunistický, přístup k realitě! :-)

4 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Kdyby Hitler neudělal tu chybu, že SSSR napadl, tak by po nás Rusové ani nezaškobrtli. Byli jsme jim úplně šuma fuk.

7 0
možnosti
Foto

Přesně napsáno, Martine. Spojovat Koněva s těmi nesčetnými padlými (mnozí jen díky jeho diletanství) je typickou zástěrkou našich současných bolševiků, kteří lezou Rusku do útrob v domnění, že jim tam bude dobře a teplo.

Karma

15 1
možnosti
Foto

Kdysi mi kamarád vyprávěl, jak v práci dělal s nějakým veteránem, který do Československa se vrátil se Svobodovou armádou. Nějaký Vítek se jmenoval. Ten popisoval hrůzy, které zažili na Dukle, celý ten masakr, naprosto zbytečný, kdy velitelé, včetně budoucího presidenta Svobody, a Ruských poradců hnali utahané vojáky na jistou smrt a kdo projevil strach, byl okamžitě zastřelen. Na výstrahu. Ten veterán sám prý pro Svobodu neměl slušného slova. Válka je plná mýtů o hrdinech a hrdinství a málokdo chce vidět pravdu, že je to hlavně historie zoufalství, moci, a zbytečné smrti. Na obou stranách. Historie plná šíleného fanatismu.

17 0
možnosti
Foto

Zdravím, já pořád tvrdím, že ta socha je svým způsobem i urážka 140 000 řadových vojáků RA, padlých na naší půdě (Československo), právě proto, že pokud jim chceme poděkovat za svobodu, pak tento muž ji pomáhal zašlapat.

17 2
možnosti
Foto

Dobré ráno. Přesně. Maršálové mají sochy a ti neznámí vojíni mnohdy ani pomníček, který by připomněl, že byli svým rudým velitelem zastřeleni zezadu za to, že se báli jít do přímé zteče.

12 1
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy