Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas s tím, že jsem svůj pomýlený příspěvek v jiné diskusi odvolal.:-)R^

0 0
možnosti
RT

R43o74m87a49n 37T54y70č55k96a

13. 9. 2019 12:35

Slovo "humanitární" v souvislosti s akcí v bývalé Jugoslávii použil také tehdejší premiér a současný prezident Zeman.

Bombardování Jugoslávie provází i dvacet let "po akci" celá řada mýtů a nesmyslů. Tím největším asi je, že ho schválil tehdejší prezident Václav Havel. Není to pravda, byla to vláda dnešního prezidenta Miloše Zemana. Ten to později označil za chybu. Navíc vše konzultoval pouzde s bývalým ministrem zahraničí Janem Kavanem. „Vzhledem k tomu, že celá záležitost byla operativní a že vyžadovala rozhodnutí v intervalu dvaceti až třiceti minut, po konzultaci s ministrem zahraničí jsem se rozhodl tak, jak jsem rozhodl, a to v sobotu (20. března) odpoledne s tím, že jde o útoky na ryze vojenské, nikoli civilní cíle, a že se jedná o ty vojenské akce, které mají zabránit humanitární katastrofě,“ řekl tenkrát Miloš Zeman.

11 0
možnosti
RW

Opět manipulujete a vytváříte fake news. Havel samozřejmně bombardování Jugoslávie schvaloval - což nerozporuje ani autor blogu. Druhá věc je, že Havlovo oficiální schválení z titulu funkce nebylo potřeba.

4 7
možnosti
AL

A proč to ten Havel vůbec říkal?

1 18
možnosti
Foto

J37a76n 42H39o63r38n17í62k

13. 9. 2019 11:47

Protože se ho na to ptali, tak jim odpověděl, jaký má na to názor.

11 0
možnosti
RW

Slova "..nálety, bomby, ty nebyly vyvolány ze zištných zájmů. Jejich povaha je výlučně humanitární...", která otiskl jako první italský tisk a dnes jsou vydávána jako "nějaká desinterpretace", přesně odpovídají Havlovu tehdejšímu postoji. Myslím, že jej Havel pronesl v nějakém rozhlasovém projevu, nikoli v přímé souvislosti se schválením zásahu, ale až později při obhajování svého rozhodnutí.

Je velmi zvláštní, že že Havel a jeho obhájci bojují o jeho nepravdivost, ale nikdy nehledali skutečný zdroj této údajné desinterpetace a nepožadovali u zdroje uvedení na pravou míru. "Bojují" pouze proti těm, kdo tento výrok šíří v ČR.

7 11
možnosti
VK

Tak si to přečtěte na wiki, když vám nestačí blog, Havel to nikdy neřekl.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Humanit%C3%A1rn%C3%AD_bombardov%C3%A1n%C3%AD

7 0
možnosti
Foto

Karma a klobouk dolů.R^R^R^

Obávám se však, že se stále najde dost zarputilých osob, rozumem méně poznamenaných, které budou tuto lež účelově šířit jako součást eroze demokratického prostředí, které nenávidí.

20 4
možnosti
Foto

Ano, ani jste se nemusel hlásit.

1 1
možnosti
MM

Vám karma i když je jasné, že znovu vstanou noví bojovníci a budou navzdory faktům prezentovat svojí "pravdu"

Podle mne byl V.Havel i se svými chybami největší a nejpozitivnější politická a morální osobnost v poválečném období a to nejen pro nás.

17 4
možnosti
AL

Podle mne byl V.Havel i se svými chybami největší a nejpozitivnější politická a morální osobnost v poválečném období, hned za M. Zemanem a to nejen pro nás.

R^

0 15
možnosti
PD

P76e95t71r 68D27r77a21p79a11l

13. 9. 2019 10:56

je úplně šuma fuk, co konkrétně řekl. Důležité je to, že souhlasil s jakousi intervenci v zájmu nějaké humanity...jak ta intervence v reálu probíhala si asi my starší ještě pamatujeme. Zničeno bylo 12(slovy 12) kusů srbských tanků, za to se aliance trefila do budovy televize, , nemocnice, školy vodárny, elektrárny, čínské velvyslanectví, osobní vlak. A tiskový mluvčí NATO tehdy poprvé použil výraz "vedlejší ztráty". A ještě si asi vzpomenete na vřískání fr. prezidenta, že češi nemají co intervenci schvalovat nějakým parlamentem, ale mají to prostě podepsat

11 2
možnosti
PT

P62e91t67r 90T80o29m90e51k

13. 9. 2019 11:00

Kdyby ta akce nebyla, bylo by mrtvých daleko víc, protože SRBOVÉ.

6 1
možnosti
JS

Obávám se, že dnes už nelze jednoduše říci, že Havlovy výroky jsou pouhou báchorkou. Havlovy výroky o "humanitárním bombardování" totiž nejprve zveřejnila italská a francouzská média, teprve pak začal být jejich obsah řešen u nás. Rozhodně nelze vyloučit, že právě skandální povaha těchto výroků vyvolala následnou snahu ty výroky upravit a mírnit jejich skandální smysl.

Dejme tomu, že pravdivé jsou pouze a jenom ty výroky, které jste uveřejnil. Zkusme z nich odečít květnatný balast a podívejme se na jejich podstatu. Václav Havel v nich vojenský zásah Aliance označuje jako "boj za lidská práva". Obhajuje vojenský zásah proti Jugoslávii, a to i bez mandátu OSN, a zdůvodňuje jej "nelhostejností k lidskému utrpení". Použiji-li výstižná slova jednoho filozofa – to je jako bojovat za panenství pohlavním stykem. Ten vojenský zásah byl prokazatelně spojen s bombardováním jugoslávských měst. Prakticky veškerá vina a odpovědnost byla svalena na Srby, ačkoli to zdaleka neodpovídalo skutečnosti. Václav Havel říká, že Aliance sice neměla žádné zištné cíle, a že jde "o princip a lidská práva". Sluší se dodat, že součástí toho "principu" je jedna z největších vojenských základen USA v Evropě – a nachází se právě v Kosovu.

V závěru pak Havel uvádí, že teprve "časem se ta zkušenost začne zhodnocovat". Na to zhodnocení se můžeme také podívat. Zcela bez zájmu NATO i Evropské unie proběhla v Kosovu etnická čistka spojená s násilím, při které své domovy a pozemky musely opustit statisíce Srbů. Bylo zničeno obrovské množství jejich majetku, desítky tisíc jejich domů a bytů, vypáleny stovky kostelů, byly zničeny nenahraditelné křesťanské památky.

Havel v tomto ohledu prostě nic moudrého nepronesl. V nejlepším případě projevil totální naivitu a politickou servilnost.

15 6
možnosti
VM

Nebudu pitvat jak to řekl, nebo co řekl, pokud si pamatuji, v duchu "humanitárního bombardování" to média interpretovala od začátku a připouštím, že to mohla od začátku poplést.

Ale to se bavíme o povrchu, ulpíváme na povrchu.

Pojďme se třeba podívat na onu část o existujícím nerostném bohatství a o nezájmu ze strany USA. Zajímavé potom je, že jak doly, tak zpracovatelské závody dnes vlastní investoři s USA a nemalý akciový podíl zde má Madeleine Albright :-)

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1151024-exministryne-albrightova-skupuje-v-kosovu-klicove-podniky

https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/americti-politici-skupuji-podniky-v-kosovu.A120822_134317_firmy-trhy_rka

https://www.armadninoviny.cz/korupce-na-nejvyssich-mistech3f-kosovo.html

A vezmu li v úvahu, že je jenom polovina následující debaty pravdivá, byla celá operace v bývalé Jugoslávii nelegitimní https://www.youtube.com/watch?v=VickVKP-Zv4

17 0
možnosti
PB

P41e64t34r 33B36u67r18i25a84n

13. 9. 2019 10:50

Zajímavé potom je,...ale to, že investoři skupují akcie není vůbec zajímavé, ale normální. To, že jsou investoři totiž neznamená nic jiného, než že do těch podniků nalili své vlastní peníze, tedy koupili si je. A to by udělali i kdyby ony podniky fungovaly pod jakýmkoliv jiným státem. Tedy jste dal právě nejlepší důkaz toho, že USA neměly skutečně žádný zájem na nerostném bohatství té země, že jim ho nechtěly ukrást.

4 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy