Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Patřím k těm, kteří jsou proti zákazům. V USA nezakázali komunizmus, nacionální socializmus a ku klux klan. Nikdy tam neměli snahu nastolit diktaturu. Masové vrahy typu Eichmann, Mengele nebo Heydrich je třeba zneuctít, poplivat. Ale, oni byli před nacionálně socialistickým šílenstvím řádnými občany a často vysokoškolsky vzděláni. Možná by bylo dobré jejich obličeje dát do učebnic a varovat, že i stvůra může vypadat jako soused od naproti. A hlavně, že extrémizmus se může probudit jako hydra. Důsledně trvat na svých právech, ať nám je tito nenápadní lidé od naproti neseberou...

0 0
možnosti
Foto

Nějak jsem pane Peleško nepochopil, proč zmiňujete USA. Není snad Česká republika samostatnou zemí? Ale protože v USA žiji, mohu vám oznámit, že se velice mýlíte. Ku Klux Klan je v USA nezákonný. Sice existují organizace, které na jeho činnost přímo navazují, s názvy jako rytíři a podobně, tradiční činnost KKK je minulostí a jakékoliv pokusy o propagaci bývají předmětem šetření F.B.I. Co se týče komunismu, máte zřejmě na mysli komunistickou stranu USA, ta dnes fakticky neexistuje. Její zbytky čítají necelých 10000 členů a s komunismem tak, jak jej známe my nemají moc společného.

Vím že v Česku vládne jakási představa o neomezené svobodě slova v USA. Ale tak to zde vůbec nefunguje. Ta svoboda má svá omezení.

2 0
možnosti
VH

Rozdil bude asi v tom, ze v prvnim pripade se voleny zastupce obcanu chova jako hovezi dobytek, kdezto v tom druhe jde o soukromy subjekt, ktery pokud neporusuje pravo, tak si muze delat co chce a mame na to vliv asi tak jako na kvaseni zeli. Taky se mi tento styl v podstate propagace fasismu nelibi, ale zrejme s tim nic nenadelame.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavá diskuse. Mám k tomu jen pár poznámek. Je smutné, že ve 21. století se musíme dovolávat zákonů, abychom zabránili šíření nenávisti a propagace hromadných vrahů a vražd. Je dvojnásob smutné, že existují lidé, nechápající smysl takových zákonů.

Jestliže se takový kalendář a hrníčky a trička bez omezení prodávají, znamená to, že se také mohou bez omezení prezentovat. A já se děsím varianty, že na nějaký úřad přijde někdo, komu nacisté vyvraždili celou rodinu a tam bude na stěně viset kalendář s portrétem Mengeleho nebo Heydricha, úředník nebo úředníce bude mít na stole hrnek s Hitlerem a na sobě tričko s Eichmannem. A tady už nejsme v rovině spekulací ale v kruté realitě.

7 2
možnosti

Je smutné, že i ve 21.století lidé chtějí svobodu jen tam, kde to jim vyhovuje.

6 0
možnosti
PK

P68a37v72e29l 46K21r16a51l

26. 5. 2020 15:42

Nevim co je horsi - zda to, ze je trestne prodavat hloupy kalendar, mebo to, ze takovy hloupy kalendar existuje. Oboji je hnus.

5 0
možnosti
VB

Ještě něco. Když nenávist, tak ji šíří třeba vysílání Husitské trilogie. V Německu by si asi filmy Leni Riefenstahl nedávali.

0 0
možnosti
JT

J35i79r77i 56T25i79c98h39y

26. 5. 2020 16:54

Takovou absurditu skutecne pohledat!

0 0
možnosti
VB

Viděl jsem v Itálii sérii vín s portréty Benita, Adolfa.... Ano, je to hnus, ale kupuje to jen hnusák.

Fakt byste musel jít hodně do detailů...co vlajka Japonska, co vlajka Jihu, proč trička s Che......?

Zatajovat Mein Kampf by mi připomínalo komouše, kteří organizovali schůze proti Chartě 77 a nkdo si to nemohl přečíst.

PS: Jako malý kluk jsem byl v NDR a jeli jsem lodí po přístavu Rostock. Najednou loď s vlajkou, kde byla svastika. Odchován seriálem Čtyři z taku a pes jsem čučel jako puk. No a byla ta asi loď Indie (svastika opačně, bílé pole a modrá, jestli si dobře pamatuji "vlevo dole").

0 0
možnosti
JM

J22o97s96e18f 11M32i94k53i73n

26. 5. 2020 15:28

Podívejte se na programy TV.

Není dne, aby tam něco na téma Třetí říše nebylo. Takové PR jako Třetí říše nemá nikdo.

1 1
možnosti
Foto

To není PR třetí říše ale reflexe toho, že letos slavíme 75 let od její porážky. A ty pořady nejsou z produkce ČT 2. Jsou to dokumenty renomovaných společností, často velice kvalitní a vzdělávací. Samozřejmě jsou tam tituly, nad kterými je možno se dnes pousmát, jako například sovětské válečné "kovbojky". Ale jsou dokumentem doby. Historickým faktem, odrazem doby, ve které jsme všichni žili.

4 0
možnosti
JS

Podobna diskuse vznikla po ceskem vydani Hitlerova "Mein Kampfu". Myslim, ze misto soudnich zalob a zakazu, mel by si to kazdy clovek precist, Aby pochopil jak je mozne, ze tento nesouvisly blabol diletanta ovlivnil cely narod ke spachani neuveritelnych zlocinu a nakonec k sebezniceni.

1 0
možnosti
JB

J79a11n 68B58u22r88d84a

26. 5. 2020 15:28

Jenže tady je rozdíl v tom, že zatímco Mein Kampf SNAD nějakou přidanou hodnotu MŮŽE mít, např. pro odhalení plytkosti těch myšlenek, hrnečky a jiné pamětní předměty jsou prostě a jen hnus.

3 0
možnosti
MS

Hranice přijatelného a nepřijatelného je někdy tenká. Prodávají se třeba matrjošky s vládci Ruska od Putina po Lenina i dál; toto není problém.

3 0
možnosti
AK

1) Absolutně souhlasím s vyzněním dle nadpisu "Galerie hnusu". Je dobře, že takové články jako reakce vznikají.

2) Stavu věci ohledně současných zákonů neumím posoudit, ale tak jak právo funguje a ohýbá se dle zájmů a nálad je možné cokoliv.

3) Obecně si však myslím, že svoboda projevu by neměla být omezována. Vím, že existují situace, kdy uplatňování této zásady vůči některým lidem bude velmi kruté, ale je to daň za to, že může zůstat zachována svoboda jako taková. Nechat šířit např. názory, že holokaust neexistoval (nebo prodávání takových hnusů), je vůči proživším si toto peklo i jejich potomkům hrozné, ale věřím tomu, že pokud je společnost zdravá, množství takto idiotských lidí je omezené a nemůže ovlivňovat ostatní. Samozřejmě, že v osobní rovině je svoboda projevu omezena druhou osobou. Není možné tvrdit, že můj soused, protože ho nesnáším, krade v samoobsluze apod. V rovině společenské a politické však svobodu omezovat nelze, i když by se v konkrétních situacích mohla jevit jako prospěšná. Něco jiného je nabádat k násilí.

„Pokud nevěříme ve svobodu projevu lidí, kterými opovrhujeme, tak ve svobodu projevu ve skutečnosti nevěříme vůbec.“ - Avram Noam Chomsky

2 0
možnosti
MK

Pokud jde o váš odstavec číslo 1, tak všechny odsuzující reakce na tyhle produkty jsou jen reklamou na tyhle produkty. :-)

Já bych o tom ani nevěděl, kdyby mě na to neupozornili tihle aktivisté proti nacismu. :-):-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy