Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TN

Mne to nijak nepohorsuje a rozhidne by to nemelo byt trestne.

1 1
možnosti
Foto

J20a41n 10Š85i86k

26. 5. 2020 14:25

Opravdu hnus. Všiml jsem si nějakého hrnku před několika měsíci, ale teď to tedy dotáhli k dokonalosti. Zvedá se nad tím žaludek. Děkuji za článek pane Braune a přeji hezký den

0 0
možnosti
RP

Pravidelné máme na WC velké a zajímavé kalendáře aby ti co si tak pohoví měli na co koukat. ;-) Letos je s krásnou Kateřinou Sokolovou a věřím že kdybyby tam visel kalendář s válečnými zločinci tak by všichni ti co u nás onu místnost navštíví pochybovali o mém duševním zdraví. Nadpis blogu vše vystihuje.Rv

2 0
možnosti
FV

Trochu se obávám, že takovéto tirády budou spíše zatraktivňovat ty produkty pro kupce, než je odrazovat. Vždycky totiž platilo - vzpomeňme si na dobu komunismu a jejich zákazy od literatury, přes film až k životním stylům a státům - že zakázané ovoce nejvíc chutná, a pokud se tedy bude kolem něčeho vytvářet aura tajemnosti a zakázanosti, tak to bude přitahovat, byť třeba jen z recese nebo skutečnosti, že to každý nemá. Proto si taky nakladatelství mohlo dovolit nasadit na tyto zakázané osobnosti vyšší ceny než na všeobecně schvalované jako je Karel Gott.

Jsem tedy spíše pro americký liberální přístup, kdy se kolem nacismu nevytváří žádná speciální aura, ale bere se prostě za jedno z ne příliš šťastných období světových dějin. Tím se stává nezajímavý.

3 0
možnosti
PA

P30e47t20r 47A65g17u26l38á72r

26. 5. 2020 12:26

To je fakt síla... Mají tam i Mengeleho... Kdo si tohle může koupit?

0 0
možnosti
IH

Eichmann taky k dostání. I tričko nebo plakát si lze objednat, s Adolfem nebo K.H. Frankem třeba. Hnus.

0 0
možnosti
Foto

J93a44n 72H91o47r24n60í56k

26. 5. 2020 12:05

Tak to je dobrá lotrovina. Jsem zvědav, jak zareagují poslanci na výzvy ke změně zákona.

Jinak zajímavé počtení k tomuto tématu je třeba zde, s pikantním koncem :)

https://gisat.blog.respekt.cz/nakladatelstvi-nase-vojsko-po-mein-kampfu-hrnicky-a-tricky-s-hitlerem-nabizi-kalendar-s-portrety-nacistickych-pohlavaru/

0 0
možnosti
IH

Nač změna zákona? Máme jich dost, i dobrých. Jen je použít a využít.

1 0
možnosti
RJ

R84a34d49e44k 85J57a27r82o67š

26. 5. 2020 11:59

Jak již zde bylo řečeno, Naše vojsko to evidentně vyrábí a prodává z komerčních důvodů.

Ale, jak jsem tak koukal NV má ve své "sbírkové kolekci" i např. Alberta Einsteina:

https://www.nasevojsko.eu/nasevojsko/eshop/0/0/5/5051-Hrnek-Albert-Einstein

Jenže, na komerční využití jakékoliv osobnosti musíte mít její souhlas, případně souhlas majitelů autorských práv. Tato povinnost platí po dobu 70 let od úmrtí dané osobnosti.

Jelikož Einstein zemřel v roce 1955, musí mít každý, kdo jeho jméno/obrázek/dílo komerčně použije, souhlas izraelské Hebrejské univerzity... Já velice pochybuji, že tato instituce dala Našemu vojsku souhlas, zvláště, když se v rámci této "sběratelské kolekce" octnul ve společnosti Hitlera, Heydricha či Mengeleho...

Apeluji proto na ty, kdož mají nějaké dobré kontakty v Izraeli (pan Stejskal?), aby Hebrejskou univerzitu o této skutečnosti informoval. Domnívám se, že poté bude mít Naše vojsko velký problém, zejména finanční...možná až likvidační.

2 0
možnosti
RJ

R63a38d40e88k 96J25a12r91o25š

26. 5. 2020 12:14

Jinak, ta otázka autorských práv se samozřejmě týká i dalších osobností figurujících v dané "sběratelské kolekci", včetně Václava Havla, Jardy Jágra, Karla Gotta, atd...

2 0
možnosti
MK

Jako co furt řešíte? :-)

Například Julius Caesar by z dnešního pohledu byl diktátor a válečný zločinec páchající genocidy. Ale nad jeho sochami se nikdo nepohoršuje.

Nebo co třeba egomanský sociopat Napoleon, který pro své ego zavinil smrt statisíců lidí? Ten je dnes presentován jako geniální vojevůdce.

Či co třeba bezohledný válečný imperialista Karel Veliký? Jeho jménu dnes nese nejvyšší ocenění Evropské unie.

p.s. Pokud si myslíte, že tímto bojujete proti nacismu, tak vězte, že mu ve skutečnosti děláte jen reklamu. :-)

5 5
možnosti
Foto

...no tak pokud máme dnes nějaký caesarismus, napoleonismus... to je fakt, toho teda je... jéjé:)) pokud tedy tak trochu nepoděkujete za zvelebená písmena vašeho písemného projevu K.V., a máme tu holt živý bezohledný velkoarlismus, co ty bolesti dodnes nevychladly a někde se jeho příslušníci paktují podbarveni vzýváním milionů obětí z vyhlazovacích lágrů, pak je Váš příspěvek velmi chytrým a děkujeme za něj:)

3 3
možnosti
Foto

P68e87t28r 94O47m19e30l23k43a

26. 5. 2020 11:53

Dovedu si živě představit člověka, který si pověsí na zeď kalendář s Mengelem. A rozhodně to nebude sběratel ani milovník historie. A také se nedivím, že některým vadí myšlenka to zakázat, když by rádi nosili na opasku „Meine Ehre heißt Treue“.

1 2
možnosti
MK

Nevím... Znám třeba lidi, co sbírají vše, co souvisí s nacistickou armádou. A nejsou to žádní nacisti, jsou to jen sběratelé a příznivci historie. A další třeba sbírají vše, co souvisí s americkou armádou a 2. sv. válkou (i když nijak zvlášť USA nemilují). :-)

1 1
možnosti
DC

D19a13v41i55d 16C62e19c88h

26. 5. 2020 11:43

Co takeho dobreho sa da vypit z hrnceka s Mengelem ?

0 1
možnosti
Foto

Maryša by do něj dala kávu od Žida, jako satisfakci...

2 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy