Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Velké díky za Váš článek. Běžný člověk o této záležitosti neví. Prosím sledujte vývoj a informujte nás dál. Zlo se nesmí přecházet, ale nekompromisně potírat.

8 0
možnosti
Foto

I74v49a84n 25M91a65r42e49k

26. 5. 2020 7:02

Pane Braune,souhlas a karma. . . . . .I když se někteří usilovně snaží, tohle se prostě nijak okecat nedá!

1 1
možnosti
OU
JF

J44i31ř97í 61F56o81g74e27l

26. 5. 2020 6:58

Napsal jste mi to z duše.

4 0
možnosti
MB

Galerie Hnusu, má ovšem tři rozměry - Právní, etický a komerční. Z hlediska práva bylo Nakladatelství, prošetřováno již dříve - Z pohledu našich zákonů nic neporušilo ! Je možno nabízet na bázi zisku - pak o propagaci nejde. Jistěže z pohledu etiky diskutabilní - i pobuřující. Podobně vycházejí kalendáře s podobiznou J. V. Stalina - Zajišťují opakovaně - Komunisté z Jekatěrinburgu,(kult a obliba vůdce sílí) ...

Situace se opakuje - Ideo, propagační chaos ! Trička s Adolfem nevhodná - s Ernesto Guevarou vhodná ! Podobně - Zákon z r. 1993, hodnotí KSČ, jako organizaci zločinnou a zavrženíhodnou - KSČm je státotvorná strana, Filip jako místopředseda PS. Můj názor - Pokud ten současný spolek zrušen a zakázán není, včetně jejich symbolů - Můžeme se rovněž pohoršovat. Nicméně z hlediska práva jde o stejnou rovinu - povoleno ! Osobně si nedovedu představit hrnek postavit na stůl, nebo kalendář na zeď. To už jsme ovšem zase v rovině etické. Mezi NSDAP a KSSS - KSČ žádný rozdíl nevidím. Povytahuji obočí své a odplivnu si ... To je celé . (Mj., kalendář se opět šetří, je snaha o změnu zákonů) ... :-)

13 1
možnosti
ZD

Souhlas. Je škoda, že není v mnoha věcech etika a osobní úroveň automaticky nadřazena zisku. A to v celém spektru společnosti. To vidím jako krizi hodnot - lidských hodnot.

3 0
možnosti
PK

V minulém roce jsme slavili výročí 75 let vítězství nad fašismem. A zde se zcela legálně a veřejně propagují představitelé nacismu.

Na NV byla podána žaloba v které se praví, že porušila zákon, který zakazuje propagaci hnutí potlačujícího práva a svobody člověka.

Policisté ovšem dle jejich mluvčího neprokázali, „že by pohnutkou či motivem pro vydání morálně diskutabilních potisků na hrnky a trička, bylo cokoliv jiného než zisk v rámci ekonomické činnosti“. Mluvčí dodal, že obecný zákaz zobrazování či veřejné prezentace jakýchkoliv symbolů nebo osob v českém právu zakotven není.

Śéf nakladatelství NV v médiích tehdy uvedl, že prodejem předmětů nedělá propagaci. „Každá osobnost má nějaký význam v historii. Nechceme být jako za socialismu. Co se nesmělo, to se škrtalo a nesmělo se to psát. Myslím si, že dnes jsme v demokracii, kde můžeme cokoliv. A poté dodal další zástupce NV, že tyto propagační předměty nejprodávanější z celého sortimentu nakladatelství. (Viz info z tisku ČR) Shrnuto, co chcete řešit? Oslavujeme hrdinné vlasovce, likvidujeme sochy“ válečných zločinců“ a přepisujeme dějiny a to těmto hnusným výrobkům jen nahrává a zákon není porušen....smutný čas.

7 0
možnosti
JD

fašizmus byl poražen už v roce 43 ... nevím proč se uchylujete k sovětské rétorice .. je chápu, s nacisty jsou z jednoho hnízda a zdárně spolupracovali .. a když se v roce 41 nevyhnutně servali, udělali sověti z nacistů fašisty a začali svou VVV ... do té doby byli ve WWII stejnej agresor jak německo

2 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás Martine, už jsem psal blog s názvem "Už máte tričko s Heydrichem?"

https://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745889

Považuji podobné aktivity za zrůdné, neboť tak nějak nenápadně relativizují čiré zlo, které zde bylo a latentně stále je. Kupříkladu pan Pavel Kamas, který v diskusi v televizi velmi sofistikovaně promlouvá, ví, že pokud by cosi řekl, byl by popotahován a tak se vyhýbá přímým odpovědím, i když je jasné, co si myslí a co by nejspíše rád prováděl, pokud by mohl.

Doufám, že soud nakonec jasně řekne, že tohle je přes čáru. Nicméně bylo by zajímavé mluvit s tím, kdo si podobné svinstvo koupí.

7 1
možnosti
Foto

Taky Vás zdravím Tomáši, víte, já vůbec nemám nic proti sběratelským předmětům. Můj velký hudební vzor, Lemmy z Motorhead byl sběratelem německých uniforem a artefaktů. Znám spoustu dalších lidí, kteří tyto předměty sbírají. Jenže je rozdíl mezi originálními památkami na válku a hrnky nebo textilem z Číny nebo Pákistánu, navíc bez jakékoliv umělecké či historické hodnoty. Takto prezentované předměty jsou jednoznačně propagačními materiály, ergo se logicky jedná o propagaci nacismu. A ta je trestná a pokud to policie nebo státní zastupitelství či soud nevidí, tak tady něco smrdí. Před léty v Ostravě tragicky zahynul mladík, který byl velkým fanouškem Vikingů a severské mytologie. Jeho zdrcení rodiče mu na hrob nechali vytesat runové znaky. Následně se museli potýkat s obrovskými právními problémy, přestože se o žádné symboly nacismu nejednalo. Tady jde jednoznačně o propagaci třetí říše. Jsem moc zvědavý jak to vše bude vyřešeno ale mám dost velké obavy, že celá kauza půjde do ztracena. Myslím si, že trestní oznámení by měl podat někdo z blogerské komunity a průběžně informovat, jak se vše vyvíjí. Pro mně, který sedí zde za oceánem by to, zvláště v současné situaci bylo komplikované, protože bych se procesních úkonů nemohl účastnit.

1 0
možnosti
ZD

Doplněk : nazval jste to správně a já ji nevidím jen na zobrazených předmětech.

0 0
možnosti
ZD

Souhlas. Nejen toto, ale sleduji s velkou nelibostí celý podivný systém souvislostí. Kolikrát s v médiích dostává prostor pro "poslední dny A.H.", kolikrát se A.H. objevuje i zde na Idnes v různých souvislostech a podobně. Jednou pod pláštíkem tajných výzkumů, podruhé pod pláštíkem letecké techniky. To samé v televizním vysíláni například na Prima ZOOM. A protože se většiny lidí již válečné útrapy netýkají a pokud týkaly předků bývají zapomenuty - vkrádá se podle mne do myslí vnímání války jako romantické doby plné technických vynálezů a udatných leteckých hrdinů.

2 1
možnosti
OU
LF

L86u16k49a51s 55F32i79k34r

26. 5. 2020 4:10

Rude a hnede zrudy pohromade - takovy rezjir musi byt stastny a nakupuje.

5 1
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy