Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

I vy byste si měl dát pozor. P. Floyd zemřel. Jestli byl zabit, je otázka na (snad) spravedlivý soud (dle mého názoru nebyl ani zabit a zemřel na kombinaci adrenalinu a drog).

10 2
možnosti
FS

Pane autore, to je hrůza, že jo? Já se na to už také nemůžu dívat! Za tuto nehoráznost bych Kubalu a Dvořáka vyhodil a ČT už konečně prodal "za hubičku" do soukromých rukou některého ze spolehlivých "soudruhů", ať už rudých či hnědých...

A teď vážně, prosím pěkně, vzpamatujte se!

14 9
možnosti
AP

Proč se má vzpamatovat? Jedině snad proto, že p. Floyd nebyl ani zavražděn a ani zabit, ale zemřel (to ostatní musí posoudit soud) a podle mě si smrt způsobil sám drogami.

5 6
možnosti

Konečnou pravdu by měl zjistit až nezávislý soud na základě vyšetřování (o jehož objektivitě vzhledem k hysterii kolem rasismu v USA dost pochybuji). Pravda je, že by redaktor seriózního média neměl vynášet předčasné soudy, ale stejně tak i vy. Kde berete jistotu, že ten policista nezaklekával toho kriminálníka úmyslně tak dlouho, aby vypustil duši?

5 3
možnosti
AP

P. Floyd zemřel jen a pouze díky zdrogovanému p. Floydovi. Zakleknutí, jak jej použil policista je naprosto standardní poutací pozice, kterou používají policisté na celém světě tisíckrát denně k bezpečnému zvládnutí vzpurného zadrženého. Takže ne, zakleknutí, ani tak dlouhé, p. Floydovi nic nezpůsobilo. Způsobily mu to drogy v těle, které jeho srdce nezvládlo.

1 4
možnosti
JM

Tak to pan redaktor přepísknul co? Taková obrovská chyba. Chtělo by to exemplární trest, aby si to už redaktor nedovolil.;-DKdyž se chce kritizovat, vždycky se něco najde. Zpravodajství ČT je v pořádku, komu se nelíbí, jeho boj.;-D

5 4
možnosti
AP

Jeho boj by to byl, kdyby to nemusel povinně platit. A ano, veřejnoprávní médium nemá vynášet předčasné soudy ani o vraždě a ani o zabití, P. Floyd zemřel, vše ostatní je předmětem vyšetřování. A dle mého názoru, p. Floyd zemřel na předávkování drogami, protože použitý zákrok je naprosto standardní policejní technika používaná na celém světě tisíckrát denně pro zklidnění a bezpečné spoutání zadržované osoby.

2 3
možnosti
VB

Taková hloupost, jako rozdíl vražda-zabití (kdy v USA to může být úplně jinak) vám stačí ke kritice ČT a šíření pomluv veřejnoprávních medií?

Jak vidím v diskusi to nadšené hýkání, ano, každá záminka je dobrá.

Kdyby se takto precizně měly hodnotit výroky všech alternativců, tak by museli mít svěrací kazajku. Jako že si ji někdy zaslouží měrou vrchovatou.

7 7
možnosti
AP

Ona to hloupost není, protože správně měl redaktor použít "zemřel". Jestli to byla vražda či zabití či ani jedno teprve ukáže vyšetřování a soud. Podle mě je policista nevinen a sprt si p. Floyd způsobil sám drogami.

4 3
možnosti
JR

J12a35n 96R47á32ž

30. 6. 2020 11:19

Exkurs do systému amerického soudnictví, kde hlavní roli hrají precedenty.

Vyslovuji domněnku, že i když porota v Minneapolis policistu Chauvina uzná fakticky vinným, neznamená to automaticky, že půjde do vězení. Ve finále může totiž do případu zasáhnout námitka obhajoby na uplatnění precedentu v rozsudku Nejvyššího soudu v cause Harlow v. Fitzgerald, kde Nejvyšší soud USA přiznal policistovi Harlowovi kvalifikovanou imunitu (qualified immunity) a osvobodil ho. Zjednodušeně popsané odůvodnění: Policista může být odsouzen za čin vykonaný při jeho služebním zákroku jen když se mu beze vší pochybností dokáže, že jako zasahující policista ve službě mohl a měl vědět, že svým zákrokem porušuje zákonem nebo Ústavou chráněné právo. A vzhledem k tomu, že v Minneapolis bylo "zakleknutí" legálním donucovacím prostředkem k zadržení podezřelého, mohl mít policista Chauvin za to, že zákon neporušuje a proto na něj institut kvalifikované imunity může být uplatněn.

Je to jen vyjádření osobního názoru, takže diskuze nemá žádný smysl. Ale nic to nemění na mém postoji k tomuto činu, že policista se choval jako sadista a i vzhledem ke své minulosti potrestán být měl.

12 1
možnosti
MJ

Jenže tím by se rozpoutala občanská válka, to si obhajoba neriskne.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

1 2
možnosti
JB

J18a14n 46B78u19r83i35a20n

30. 6. 2020 11:00

Náš trestní zákoník rozeznává:

vraždu, zabití, usmrcení z nedbalosti.

Co se konkrétně stalo určuje soud - klidně tento případ může být jak vraždou, tak usmrcením z nedbalosti (a samozřejmě i zabitím).

Netuším, jak je tomu v USA, ale předpokládám nějakou obdobu.

Mluvit o vraždě je předčasné - to musí potvrdit až ten soud (a klidně může být obžalovaný i zproštěn viny) - čili korektní zpravodajství by mělo znít, že pravděpodobný pachatel je obviněn z vraždy. Ale tenhle národ ČT za korektní zpravodajství posílá někam jižně od zad, tak se jen chová dle přání lidu, ne?

6 1
možnosti
PJ

P20e73t77r 35J15e29ž91e87k

30. 6. 2020 12:42

Ok, v podstatě souhlas. Jenom si dovolím doplnit, že následek smrti mohou mít u nás i trestné činy těžkého ublížení na zdraví (§ 145/3 TZ), ublížení na zdraví (§ 146/4 TZ) a ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky (§ 146a/5 TZ).

0 0
možnosti
JV

Já mám pocit, že ten policista byl obviněn z vraždy, tak asi proto... V tomto případě zatím není zcela jasné, zda se jednalo o zabití nebo vraždu, to prokáže až soud. Takže to zas takový přešlap ČT nevidím.

4 2
možnosti
JR

J13a81n 21R70á90ž

30. 6. 2020 11:34

V USA to chodí jinak. Žalobce musí po vyslechnutí všech svědků a k přihlédnutím k důkazům ve své závěrečné řeči žalobu precizovat. Soud změnu kvalifikace trestního činu sám neprovádí, jen může žalobci navrhnout ještě před jeho závěrečnou řečí, aby žalobu změnil. Jestli žalobce bude trvat na tom, aby porota uznala žalovaného vraždou 2. stupně, tedy že se jednalo o úmyslný čin, ale ne předem promyšlený a naplánovaný a porota ho v tomto stupni žaloby uzná nevinným, je osvobozen..

0 0
možnosti
PK

ČT a CNN jedna stoka...

4 10
možnosti
JM

Vidíte, a mi se líbí. Stoka je pokud si pamatuji, taková malá kauzička v Brně, tak tam se děly věci.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy