Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P10e72t13r 64B84u88r30i42a73n

11. 7. 2020 15:50

Akce Bororo byla natočena dost přesně podle originálu. Četl jsem tu knihu a udeřilo mě do očí naprosto věrné a poctivé filmové zpracování. Jinak karma.

3 0
možnosti
Foto

I zde, jak vidím, se našli tací, kteří v mém blogu vidí to, co v něm není. Takže namísto odpovědi jednotlivcům, jen malé resume. Nekrolog, pokud jej píšeme či říkáme, by měl nejprve vyzdvihnout to nejdůležitější, potažmo nejvýznamnější. U herců v jejích tvorbě. Začínat jej připomenutím nevýznamné role, doslova štěku je nevhodné a pokud se jedná o seriál o Majoru Zemanovi, jde spíše o senzaci nežli o opravdové ocenění hercovy kariéry. Osobně proti tomuto seriálu nemám ani to nejmenší. Je to výborně natočená komedie, dobré herecké výkony a některé díly měly dokonce i ambici, stát se kvalitní detektivkou. Nicméně pokud by po smrti například pana Brzobohatého někdo říkal, že se proslavil rolí agenta Bláhy v tomto seriálu, jednalo by se o nehoráznou lež, pomluvu a dehonestaci. Onen seriál nebyl žádným uměleckým dílem a tak účinkování v něm by mělo zůstat spíše v rovině kuriozity. Snad jen s výjimkou pana Brabce, pro něhož to byla opravdu osudová role, ze které se dostával jen těžko.

Česká republika už nemá mnoho herců. Nahradili je celebrity, které namísto slávy získané perfektně zahranými rolemi, dostávají se do povědomí nezaplacenými účty, nebo skandály nebo odhalenými zadky či rozvody. Časy, kdy jsme jako diváci a fanoušci skoro nedýchali u výkonů paní Medřické, Fabiánové, Šejbalové, Štěpánkové,Zázvorkové, pánů herců Štěpánka, Marvana, Pivce, Haase, Nového, Brzobohatého, Rösnera, Menšíka, Sováka, Filipovského a mnoha a mnoha dalších jsou pryč. Generace do které patřil i pan Matyáš nemá mnoho pokračovatelů.a proto vždy když nás někdo opustí a odejde to toho nejvyššího divadla, mělo by se mu dostat té úcty, že jeho dílo bude představeno s patřičným respektem.

A o to mi v mém blogu šlo. Pokud to budeme posuzovat jako jakousi banalitu, jak píše paní Radka, pak to znamená, že se kultura z naších duší vytrácí v mračnech nekonečných seriálů bez obsahu a formy.

27 1
možnosti

Vy prostě nechcete pochopit, že ta stručná zpráva v podání moderátora Železného nebylo to jediné, co na ČT na adresu Svatopluka Matyáše zaznělo. A rozhodně to nebyl žádný nekrolog.:-/

3 5
možnosti
ZZ

A je fakt nutné nás na všech TV programech krmit informacemi o hercích, zpěvácích, režisérech ......... a celé té zbytečné šmíře ?

Teda někdy si ze zoufalství postím na některé TV denní zpravodajství - a tolik zbytečných informací a čekání na informaci zahraničního zpravodaje, či zpravodaje z Horní Dolní .......

Jako by nestačil krátký videošot s krátkou výstižnou zprávou. Já ksicht toho redaktora ani nemusím vidět a o jeho názory už teprve nestojím.

Navíc vnoučata jsou často vyděšena z kreslených pohádek, které ji ČT vysílá a tak se sama dožadují, abych tu TV raději vypnul.

:-P

0 3
možnosti
FS

Pane Zavadile, jste si jistý, že popisujete situaci a programy na České televizi? Vždyť jsou to zejména komerční televize, které krmí obecenstvo informacemi o "zbytečné šmíře". A naopak obyčejné tv denní zpravodajství z krajů je skutečně o dílčích událostech v krajích, tedy i v Horní Dolní.

No a jestli vaše vnoučata jsou často vyděšena z kreslených pohádek - tak to se určitě dívají na nějaké americké či jiné západní ho.adiny a ne na původní vynikající produkci ČT (Maxipes Fík, Utržené sluchátko, Jelen Větrník atd. atd. atd. ) Prosím zkontrolujte jim zejména, jestli nejsou naladěni na Novu, Primu atd. (či dokonce na TV Burranov, kde většinou běží vysílaný západní brak s prošlou zárukou získaný zadarmo, protože ten její majitel je v dluzích.)

3 0
možnosti
JM

J64a81n 13M12o64r46a54v58e28c

11. 7. 2020 13:59

titulek se hodí nejen na popisovaný případ, jak je psáno níže, "ČT se chová zcela standardně"

0 0
možnosti

Myslím, že se nic tak hrozného nestalo, aby musel vzniknout tento až hysterický blog. ČT se chová zcela standardně, jako při úmrtí jiných umělců. Na obrazovkách se v určitých intervalech objevuje soustrastná holubice a televize zařadí několik vzpomínkových pořadů. Jejich četnost je pak úměrná popularitě toho kterého umělce. To, že jste zrovna narazil na první stručnou zprávu v podání moderátora neznamená, že by ČT pana Matyáše nějak upozadila.

17 5
možnosti
JH

J76a41n 65H32e46j23c42m53a71n

11. 7. 2020 13:40

Nebeské jezdce jsem viděl asi desetkrát a vždycky je rád uvidím , jen se utěšuju tím , že ve skutečnosti asi první pilot nebyl zasloužilým členem KSČ .

Bulvár v ČT ? Vždyť pan president nechce nic jiného a v poslední době jste ho spolu s Vaším kolegou Stejskalem několikrát chválili ...

1 1
možnosti
JN

J26i11ř46í 10N84ě56m54e20c

11. 7. 2020 13:33

Máte naprostou pravdu, také jsem si toho spojení všimnul. Zejména proto, že pokud se o někom ČT zmíní ve spojení s "Majorem Zemanem", tak ním vlastně opovrhuje.

Rozdíl je ale v tom, že já to vnímám jako jeden z mnoha střípků dlouholetého vymývání mozků ze strany ČT, tzn. na Kavkách se nic nemění.

Abych dal jiný příklad, tak naposledy když jsem si zapnul zpravodajství ČT, rozčiloval se tam nějaký expert, že V4 (ty čtyří zlé země) vydávají na zbrojení měně než to jedno hodné Německo pod vedením mutty Merkel. Člověk by se skoro zastyděl, kdyby si obratem nepřepočítal počty obyvatel a nevzal do úvahy HDP na osobu.

Takže co se na Kavkách děje? Znovu opakuji, vše při starém, převýchova pokračuje!

7 1
možnosti
Foto

Jen malou poznámku. Film Akce Bororo považuji za jeden z nejlepších SCI-FI filmů, a to i ve světovém měřítku. (Teď to asi schytám). Mimozemská civilizace, tajemný lék z Amazonie, prostě nádhera.

12 0
možnosti
KS

Je vidět, že je Vám více jak čtyřicet let. Mladší dneska televizi nesledují a nemá na ně absolutně žádný vliv.

1 0
možnosti
TH

Divím se, že tu nikdo (včetně autora) nezmínil výbornou detektivku Hra bez pravidel z roku 1967, která asi pobývala v trezoru, protože jsem ji objevil až nedávno. Zíral jsem, že existuje něco tak dobře natočeného a já to nikdy předtím neviděl.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem pane Hrubý vložil odkaz na celou filmografii. Psát o všech jeho filmech, které mě zaujaly by, uznejte, nešlo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy