Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Taky mne zarazilo, že připomínají zrovna 30 případů majora Zemana a ne jeho nejvýznamnější role. A nebyla to jen ČT, kde zrovna tohle dávali na první místo. Copak asi pan Matyáš novinářům udělal, že ho musí takhle shazovat i po smrti...

21 0
možnosti
Foto

Shazovat ho??? Tímto o sobě říkáte opět hodně...Nikdy bych si nedovolila říct, ze jsou pánové a dámy...Obermaierová, Janžurová, Brabec,Jelínek, Kanyza...že jsou shození...dělali jen své povolání v jisté době.Ten seriál je zkrátka nejznámější. Tak to bohužel je. Pokud se u Vás pan Matyáš shodil...???co tu tedy děláte?:))

4 2
možnosti
MB

M57i56l42a26n 91B92í32l23e61k

11. 7. 2020 10:08

"Ve filmografii ovšem nebyla tím, díky čemu si jej budou diváci pamatovat."

No, vzhledem k tomu, kolikrát se reprízoval "Major Zeman", se trochu obávám, že většina diváků si herce může vybavit právě odtud. A nakonec Železný dále pokračoval, že "známý je ale i z filmu Nebeští jezdci nebo Setkání v červenci, ze seriálů Kamenný řád nebo Přátelé Zeleného údolí...". Určitě nebylo šťastné, že příspěvek na ČT začal právě "Zemanem", ale nemyslím si, že za tím byl úmysl herce nějak dehonestovat (to by byla asi zmíněna i hlavní role v jednom z nejhorších filmů čs. historie, normalizační agitce "Hroch").

18 1
možnosti
RP

Pamatuji si pana Matyaše jako holka, hrál u nás v divadle. Nedal se přehlédnout byl to pěkný mužský a dobrý herec. Když se začal objevovat ve filmech tak jsme na něj byli náležitě hrdí ze si ho v Praze všimli. To jak jeho úmrtí komentoval J. Železny mě u něj už ani nepřekvapí. Z reportéra o kterém jsem si dřív říkala že dost zdědil po své elegantní matce se stává reportér který občas působí v rozhovorech tak, že je lepší ho vypnout.

13 0
možnosti
JH

Tomu se říká politický aktivismus.Když to tahá za uši dokonce i pana Brauna, je zřejmé, že číše přetéká....:-)

19 0
možnosti
Foto

R^lžou v daleko zásadnějších věcech, které ovlivní rozhodnutí, někdy i životní postoje lidí. R^

35 4
možnosti
MB

Opravdu nevím, připadá mi,že již prakticky "Trubkujeme sami". Hledáme nepřítele tam, kde není. Zesnul herec. Nepochybně umný a skutečně muž, fešák. Hlasatel přečte připravení zpravodajství. Vedle jeho tvorby zmíní i "Majora Zemana". Jakkoliv je ten seriál kontraverzní - je velice zdařilý a hlavně - Kultovně známý ! Já v něm nic nehledám - Každý si tam najde to své - Podporu, odmítání. Každopádně určením role, je herec ihned vzpomenut - vybaví se ... (Odporně, režimu žlutý Brzobohatý), ap.

Sranda bude, až (nedejbože), přijde doba herce Vlacha, nebo Lábuse. Budou připomenuti jako doboví Hippies a drogisté. Chlapi, kteří lili pivo z oken a Možná přišli i s kouzelníkem ! - Budou opět napadnuti veřejnoprávním bulvárem ? ... :-)

11 3
možnosti
Foto

Máte sice pravdu a obdivuhodnou paměť, ale dneska vážně existuje možnost domáknout se objektivních informací zde https://www.csfd.cz/tvurce/13013-svatopluk-matyas/ , takže jednostrannost médií není zase tak významná.

Ale Ctná paní Lucie mohla jít do trezoru kvůli Třískovi, aby mu nemuseli vyplácet honoráře do zahraničí.

0 1
možnosti
Foto

Nejdostupnější pro diváka i čtenáře je ovšem televizní zpráva. To by si to naše "veřejnoprávní" médium mělo uvědomovat. Myslím si, že nemá, jako takové, jen informovat a oznamovat, ale i kultivovat diváka. Rv

4 3
možnosti
LC

Ale to je přece "normální" způsob zpravodajství ČT. Kuba Železný přece nelhal.

24 0
možnosti
AN

A46l61e24š 43N87o53v73á97k

10. 7. 2020 23:02

Přesně tak. Nelhal...o to je to horší, tyhle slizké metody...

12 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy