Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Lidé sice jsou údajně inteligentní bytosti, ale někdy se člověk vidí, co slyší. Tak dnes jsem chvíli sledoval video, kde dva mladí Češi srovnávají komunistickou totalitu v Číně a "totalitu" na Západě. Myslí to vážně, že je u nás totalita - ale asi tím mají na mysli něco, co s čínským marxistickým a jiným marx-leninsko-stalinsko-maoistickými režimy nemá nic společného. Čili člověk je víceméně tvor nepoučitelný. (...) Tváříme se jako civilizovaní lidé, ale "genocida" na zvířatech pořád pokračuje. Prostě snad někdy vznikne nějaký inteligentní, laskavý, moudrý člověk jako živočišný druh, ale chvíli to potrvá. Otázka je, zda se toho ten druh dožije a lidstvo nespáchá nějaké kolektivní sebevraždy , k nimž od 20.století nenápadně směřuje.

0 0
možnosti
ND

Jako Martin Faltýn, nenavštívím ta místa. Abych řekla pravdu, nechápu ty hromadné výpravy tam, a zrovna tak nechápu jakékoliv diskuse či zlehčování na toto téma.

Jediné co lze, je odsoudit ta zvěrstva, poklonit se památce umučených a bedlivě hlídat, aby se něco takového nemohlo opakovat. Nic mezi tím...

7 0
možnosti
Foto

Před několika roky moje známá řešila problém. Její patnáctiletý syn odmítl jet se svojí třídou do Osvětimi, a ona mu to chtěla přikázat. Nevím, jak to nakonec dopadlo, ale já jsem jí tenkrát poradila, aby ho k tomu nenutila.

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

OT

Paní Kleibergerová není slušná osoba.

5 5
možnosti
PL

P94e46t23r 68L71o87r34e13n77c

29. 1. 2021 18:44

To si netroufnu soudit, ale působí dojmem nepředvídatelně nevyrovnané, složité a extrémně militantní osoby, jejímž článkům jest radno se vyhnouti, neb jsou přehledné a harmonické asi jako kaktusová džungle.

8 0
možnosti
JL

Někdy je dobré přečíst si přiložené odkazy. Uniká se tím nedorozuměním.

https://kielbergerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743449

1 0
možnosti
Foto

Tím hůře, pane Leinere, tím hůře. Jestliže napíšete podobná slova a pak se pokloníte tomu co napsal pan Trčálek, jakou váhu tedy ona původní slova mají?

0 0
možnosti
Foto

Předem podotýkám, že mne nikdo nikdy nedonutí navštívit ať už Osvětim nebo Terezin apod. Vím proč. A vím, co jsem kdy kde viděl a stačilo mi to.

Nicméně, pane Braune, chápu že o určitých věcech prostě řada lidí nerado vidí cokoli jiného než povinný smutek a povinnou tragédii.

I z tohoto důvodu Vám doporučuji přeformulovat vhodněji následující slova:

" před nacisty to udělali pouze Turci na Arménech. Ani tato genocída ovšem není srovnatelná s cílenou likvidací Židů a Romů v koncentračních táborech."

Tato formulace by se pro změnu nemusela líbit Arménům neb to na někoho může působit - jak sám píšete - dojmem zlehčování. Byť Vámi nechtěného.

5 0
možnosti
Foto

Pane Faltýne, jsem opravdu dalek toho, abych něco zlehčoval a genocída Arménů mně hluboce trápí. Nicméně s holokaustem nelze srovnat z důvodů, řekněme technických a způsobu provedení. To samozřejmě neznamená, že se jedná o menší krutost, bezcitnost a nelidskost. To v žádném případě.

1 0
možnosti
Foto

Kielbergerovou neřešte, prostě si Vás označila černým puntíkem, jak je zvyklá, tudíž všechno, co napíšete, je špatně. Zřejmě to má v sobě hluboko zakořeněné po arijských předcích

5 1
možnosti
Foto

Každý máme paní Moudrá u někoho černý puntík, každý máme nějaké předky. Všichni jsme ale lidé a jak napsal pan Stejskal, každý máme, či bychom mít měli nějakou zodpovědnost a také kousíček svědomí.

0 0
možnosti
KT

Dovolil jsem si mít trochu jiný názor než Vy, pane Braune, a to hřích, velký hřích!

Tak velký, že se neodpouští, že ano, pane Braune.

0 1
možnosti
Foto

Pane Trčálku, já jsem člověk prolezlý hříchem. Hřích je mé druhé jméno. Nicméně to co jste provedl vy, to nebyl jiný názor a nebyl to ani hřích. To byla neúcta. Jestliže si děláte legraci nebo nějak parodujete náboženství, jakékoliv, dokáži se tomu zasmát a nemám proti tomu nic. Jenže existují věci, které jsou za hranou. Tak jako se nebudu smát mrtvým lidem po zemětřesení v Iránu, nebudu se veselit nad utrpením nemocných Arabů kteří si říkají Palestinci, jen proto že oni by měli obrovskou radost kdyby to potkalo mně, tak očekávám alespoň minimální dávku lidskosti, co se týče vnímání obětí holokaustu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy